Bramborové noky s pečenou dýní a šalvějí
1 menší dýně Hokaido, 3 lžíce olivového oleje, 400 g bramborových noků, hrst pekanových ořechů, 3 lžíce másla, 10 lístků šalvěje, 150 g nivy, sůl
Dýni omyjeme, zbavíme semen a dužinu nakrájíme na menší kousky. Ty rozložíme na plech, osolíme je a promícháme s olivovým olejem. Pečeme při 200 °C, dokud dýně nezměkne. Noky uvaříme podle návodu v osolené vodě, dokud nevyplavou. Na suché pánvičce opražíme pekany a dáme stranou. Máslo rozpustíme na pánvičce, a jakmile je tuk rozpálený, osmahneme v něm šalvějové lístky, které zůstanou pěkně křupavé. Na uvařené noky rozložíme pečenou dýni, přidáme nahrubo nastrouhanou nivu, pekanové ořechy a nakonec vše polijeme šalvějovým máslem s křupavými lístky.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 150 Kč