Bez masaRecepty od TuGu

Bramborové noky s pečenou dýní a šalvějí

1 menší dýně Hokaido, 3 lžíce olivového oleje, 400 g bramborových noků, hrst pekanových ořechů, 3 lžíce másla, 10 lístků šalvěje, 150 g nivy, sůl 

Dýni omyjeme, zbavíme semen a dužinu nakrájíme na menší kousky. Ty rozložíme na plech, osolíme je a promícháme s olivovým olejem. Pečeme při 200 °C, dokud dýně nezměkne. Noky uvaříme podle návodu v osolené vodě, dokud nevyplavou. Na suché pánvičce opražíme pekany a dáme stranou. Máslo rozpustíme na pánvičce, a jakmile je tuk rozpálený, osmahneme v něm šalvějové lístky, které zůstanou pěkně křupavé. Na uvařené noky rozložíme pečenou dýni, přidáme nahrubo nastrouhanou nivu, pekanové ořechy a nakonec vše polijeme šalvějovým máslem s křupavými lístky.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 150 Kč

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.