Bílkový chlebíček se sušenými jablky
7 bílků, špetka soli, 120 g cukru moučky, 140 g hrubé mouky, 60 g rozpuštěného másla, směs ořechů a lískových oříšků, 2 hrsti sušených jablek + na ozdobu, rozinky
čokoládová poleva
Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Postupně vmícháme moučkový cukr, mouku, rozpuštěné vychladlé máslo a nakonec nahrubo nasekané ořechy, na malé kousky nakrájená sušená jablka a rozinky. Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a nakonec povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme sušenými plátky jablek.
Počet kousků: 14–16
Doba přípravy: 50 minut
Orientační cena: 100 Kč