Batátovo-dýňový krém
1 větší batáta, ½ dýně Hokkaido, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek, nastrouhaného zázvoru, 1 lžička kurkumy, 2 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, špetka chilli, čerstvá pažitka
Batátu oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Z dýně odstraníme semena a také jí nakrájíme na kostičky. V hrnci osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Osmahneme batátu i dýni, přidáme zázvor, kurkumu a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme 2é minut. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a chilli. Před podáváním polévku ozdobíme pažitkou.
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 30 minut