Salát s batáty a čočkou beluga
250 g černé čočky beluga, 2 batáty, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 cibule, 3 hrsti salátových lístků, 150 g balkánského sýra, 1 hrst dýňových semínek, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička dijonské hořčice
Čočku uvaříme podle návodu. Zatím oloupeme batáty, nakrájíme je na menší kousky, přidáme olivový olej, sůl, pepř, promícháme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Batáty pečeme při 180 °C asi 20 minut. V míse promícháme vařenou čočku, pečené batáty, nadrobno pokrájenou cibuli a salátové lístky. Přidáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a nasucho opražená dýňová semínka. Jogurt promícháme s dijonskou hořčicí, solí a pepřem. Na porce salátu přidáme připravený jogurtový dip a ihned podáváme.
Počet porcí: 3 – 4
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 140 Kč