fbpx

Zámecký park Krásný Dvůr

Podzim letos zářil všemi barvami a listí ještě stále viselo na větvích stromů, těsně před tím, než definitivně ulehne na zem. To byla velká příležitost i výzva k návštěvě místa, kde je listnatých a krásně zbarvených stromů přehršle. Jedná se o jeden z nejstarších parků v anglickém stylu na našem území, který se rozkládá bezprostředně u zámku Krásný Dvůr. Údolíčkem protéká potok Leska a tvoří tak přirozené přírodní prostředí s kouzelnými prastarými listnatými stromy. Na podzim je tu opravdu krásně, ale návštěvu je možné učinit v kterékoli roční období. A abyste si příjemné pocity ještě umocnili, není nic jednoduššího, než si po návštěvě parku upéct nějakou tu divočinu, třeba právě podle receptu gurmána. Pěknou procházku a dobrou chuť vám přeje TuGu.

Recept gurmána
Pečená bažantí stehna nadivoko

8 bažantích stehen, 2 menší cibule, 5 stroužků česneku, 150 g anglické slaniny vcelku, sůl, 100 ml olivového oleje, 2 mrkve, 1 petržel, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře

Stehna omyjeme a osušíme. Cibule nakrájíme na půlkolečka, česnek na tenké plátky, slaninu na špalíčky. Na dno zapékací mísy naskládáme cibuli, česnek a polovinu slaniny. Směs promícháme a na tuto vrstvu rozložíme bažantí stehna. Dostatečně je osolíme a zalijeme olivovým olejem. Na to rozložíme zbylou slaninu a očištěnou, na hranolky pokrájenou kořenovou zeleninu. Volně vložíme koření, vše trochu podlijeme vodou, přiklopíme a při 170°C pečeme asi 1,5 hodiny. Před koncem pekáček odklopíme a necháme chvíli péct, aby se vytvořila kůrka. Podáváme s bramborovou kaší. (další recepty od TuGu zde)

Kde

Okres Louny, Ústecký kraj, Česko

Kudy, kam, co

K dispozici jsou hned dvě vycházkové trasy – modrá a červená. My se vydali po té delší (červené) a tu vám také doporučujeme. Už proto, že vás provede celým parkem a není nijak náročná.

Jak daleko

4,7 km vycházkový okruh

Pro koho a co s sebou

S dětmi, turista, zdatný turista, s kočárkem, se psem na vodítku

Tip na ubytování e-pobyty.cz

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *