fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Zelnačka s pikantní klobásou

4 velké brambory, 1,5 l vody, kmín, 2 kostky masoxu, 450 g kysaného zelí, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička uzené sladké papriky, 4 nožičky pikantní klobásy, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku 

Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, přidáme kmín, masox a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidáme kysané zelí a vaříme asi 15 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, zaprášíme paprikou, přidáme na kolečka nakrájenou uzeninu a opečeme. Směs zaprášíme moukou a vmícháme do polévky. Povaříme ještě asi 10 -15 minut, přidáme prolisovaný česnek a můžeme podávat.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Orientační cena: 60 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.