fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Zeleninová omáčka se špekem na těstoviny

6 rajčat, 4 mrkve, 1 petržel, 100 g špeku, 3 stroužky česneku, 1 cuketa, 1 lžička italských bylinek, sůl, 300 ml zeleninového vývaru, parmazán na posypání, oregano nebo bazalka na ozdobu, těstoviny (tagliatelle) 

Nejprve ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme slupku a nakrájíme je na kousky. Mrkve a petrželku nakrájíme na malé kostičky. Špek nakrájíme nadrobno a rozškvaříme ve větší pánvi. Až pustí tuk, přidáme mrkev, petržel a zprudka opečeme. Pak přidáme prolisovaný česnek, hned jak se rozvoní, vmícháme na kostky nakrájenou cuketu a rajčata. Přidáme bylinky, sůl, zeleninový vývar a za občasného promíchání dusíme 1 hodinu. Omáčku podáváme s těstovinami, posypané nahrubo nastrouhaným sýrem a ozdobené čerstvými bylinkami.

Počet porcí: 4 – 5
Doba přípravy: 80 minut
Orientační cena: 120 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.