fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Zapékaný fenykl s parmazánem

4 bulvy fenyklu, 1 l zeleninového vývaru, 3 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 3 lžíce bazalkového pesta, 150 ml smetany ke šlehání, 100 g jemně strouhaného parmazánu

Bulvy fenyklu rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme tuhé části, omyjeme a vložíme do hrnce. Přilijeme zeleninový vývar, olej, přidáme stroužky česneku a vaříme asi 20 minut. Fenykl slijeme, necháme okapat a vložíme do zapékací misky. Přidáme bazalkové pesto, smetanu, parmazán a zlehka promícháme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a zapékáme asi 10 minut.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 150 Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.