PolévkyRecepty od TuGu

Vývar s játrovými knedlíčky

1,5 l drůbežího vývaru, 1 mrkev a 1 petržel, kousek celeru, petrželka
Knedlíčky: 200 g kuřecích jater, 40 g másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, pepř, 1–2 stroužky česneku, majoránka, strouhanka

Játra, máslo, mouku, vejce, sůl, pepř, česnek a majoránku vložíme do mixéru a vše rozmixujeme dohladka. Pak postupně přidáváme strouhanku, aby vznikla hmota, ze které se bude dobře tvarovat. Mokrýma rukama vytvarujeme malé kuličky. Vývar přivedeme k varu, vložíme do něj kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky a knedlíčky. Vaříme asi 10–15 minut. Nakonec do polévky přidáme petrželku a můžeme podávat.

Počet porcí: 8
Doba přípravy: 50 minut
Orientační cena: 70 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *