Vinná klobása s medem a balzamikem
600 g vinné klobásy, 2 lžíce hladké mouky, sádlo na smažení, 3 lžíce tekutého medu, 3 lžíce balzamikového octa, špetka soli, několik snítek čerstvého tymiánu, 100 g vlašských ořechů
Vinnou klobásu rozdělíme na 3 části, každou svineme a spojíme špejlí. Klobásy obalíme v hladké mouce a zprudka smažíme na sádle z obou stran. Klobásy přendáme do pekáčku. Med prošleháme s balzamikem, solí a lístečky tymiánu. Klobásy směsí potřeme a posypeme nahrubo nasekanými ořechy. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Podáváme s čerstvou bagetou.
Počet porcí: 2–3
Doba přípravy: 30 minut