Recepty od TuGuSladké pečení

Vídeňský sachr dort

Korpus: 160 g hořké čokolády, 130 g másla pokojové teploty, 50 g cukru moučky, 6 vajec, 100 g cukru krupice, 130 g hladké mouky, 200 g meruňkové marmelády, 2 lžíce rumu
Dokončení: poleva z tmavé čokolády, smetana ke šlehání 33 %, sušené maliny na ozdobu 

Nejprve rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem a zašleháme i lehce vychladlou čokoládu. Pak postupně zašleháme žloutky a mouku.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr krupici. Vše zlehka promícháme. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, přeneseme těsto a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme korpus úplně vychladnout. Pak ho prokrojíme. Meruňkovou marmeládu rozmixujeme spolu s rumem a potřeme spodní díl dortu, vršek dortu i celý obvod. Rozpustíme tmavou čokoládovou polevu a polijeme jí celý dort. Takto necháme v chladu ztuhnout. Dort před podáváním ozdobíme šlehačkou a posypeme jí rozdrcenými sušenými malinami.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 2 hodiny
Orientační cena: 160 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *