fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Tarhoňové rizoto s krevetami

1 hrnek tarhoni, 250 g krevet, šťáva z 1 citronu, 1 lžička uzené papriky, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, 1 malá sklenička sušených rajčat v oleji, cca 200 ml drůbežího vývaru, 2 hrsti baby špenátu, několik lístků bazalky, 1 lžíce másla 

Tarhoňu uvaříme dle návodu. Krevety propláchneme, přidáme citronovou šťávu, uzenou papriku, 2 lžíce oleje, sůl, pepř a vše promícháme. Cibuli najemno pokrájíme a na zbylém oleji osmahneme, přidáme na plátky nakrájený česnek, pak na kousky pokrájená rajčata. Do směsi vmícháme uvařenou tarhoňu, přilijeme vývar, vmícháme lístky špenátu, vše promícháme a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku, přidáme máslo a případně dochutíme solí a pepřem. Na pánvi zprudka krátce opečeme krevety a přidáme je na porce taroňového rizota.

Počet porcí: 2–3
Doba přípravy: 40 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.