Bez masaRecepty od TuGu

Staročeská houbová omáčka

600 g lesních hub, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 250 ml sladké smetany, šťáva z ½ citrónu
Knedlíky s petrželkou: 7 starších rohlíků, 40 g rozpuštěného másla, 80 g hrubé mouky, 2 vejce, 250 ml mléka, 1 lžička soli, svazek petrželky 

Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a osmahneme na másle. Vmícháme nadrobno pokrájenou cibulku, vše opražíme, zaprášíme moukou a zalijeme hrnkem vody. Přidáme sůl, pepř a dusíme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, šťávu z citrónu a necháme přejít varem. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme rozpuštěné máslo, mouku, vejce, mléko, sůl, nadrobno pokrájenou petrželku a vše promneme. Ze směsi tvoříme kuličky velikosti asi jako meruňky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 7 minut.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Orientační cena: 70 Kč + houby

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *