fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Sirup z černého bezu

15 – 20 květenství černého bezu, 1 litr vody, 500 g cukru krystalu, šťáva z 1 citronu 

Květenství černého bezu lehce omyjeme. Vodu převaříme a necháme vychladnout. Květy vložíme do vody a necháme v chladu louhovat do druhého dne. Pak si připravíme čistý hrnec a přes čisté plátýnko přecedíme bezinkovou vodu. Přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme maximálně do 40 °C, dokud se všechen cukr nerozpustí. Nakonec přidáme citronovou šťávu. Sirup nalijeme do uzavíratelných sklenic a sterilujeme je.

Počet sklenic: 2 – 3 (podle velikosti)
Doba přípravy: 40 minut + louhování
Orientační cena: 15 Kč 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.