fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Makové šneky z bramborového těsta

Náplň: 200 ml mléka, 100 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 300 g mletého máku
Těsto: 200 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 vejce, 500 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, špetka soli, 500 g vařených brambor, 1 vejce na potření 

Svaříme mléko s cukry, vmícháme mák a za stálého míchání ho povaříme asi 5 minut. Směs necháme vychladnout. Měkké máslo ušleháme s moučkovým cukrem, přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva, sůl a jemně nastrouhané brambory. Zpracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme obdélník, potřeme ho mákem, svineme a ostrým nožem nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Klademe je na plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 ° C asi 20 minut.

Počet kousků: 50
Doba přípravy: 1 hodina + pečení
Orientační cena: 110 Kč

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.