fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Spišské pirohy s brynzou

Spišské pirohy s brynzou

1 kg brambor, sůl, 1 vejce, 250 g hrubé mouky, 200 g brynzy, 1 zakysaná smetana, čerstvá petrželka na ozdobu, 125 g uzené slaniny

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, oloupeme je a rozmačkáme. 250 g odebereme stranou na náplň, k ostatním bramborám přidáme sůl, vejce, mouku a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme ho na tenčí placku, vykrájíme kolečka. Připravíme si náplň. Prolisované brambory, které jsme si odložili stranou, promícháme se solí a brynzou. Do středu každého kolečka naneseme lžicí náplň a pomocí formičky na pirohy stlačíme okraje. Připravené pirohy vkládáme do vroucí osolené vody. Když všechny pirohy vyplavou na hladinu, necháme ještě asi 5 minut povařit, pak je slijeme, rozdělíme na talíře a ozdobíme zakysanou smetanou, čerstvou petrželkou a na kostičky nakrájenou a opečenou slaninou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 120 Kč

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.