Špenátová roláda s ricottou
4 vejce, 250 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 70 g polohrubé mouky, 200 g ricotty, 100 g sušených rajčat
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Špenát opereme, odstraníme tuhé konce lístků a spaříme ho ve slané vodě. Necháme okapat a pak nasekáme na malé kousky. Vmícháme prolisovaný česnek, žloutky, mouku, sůl, pepř a nakonec bílkový sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme při 170 °C asi 20 minut. Mezitím připravíme náplň. Ricottu promícháme s nasekanými sušenými rajčaty a směs ochutíme solí a pepřem. Korpus necháme vychladnout, sloupneme pečicí papír, potřeme připravenou náplní, zarolujeme a necháme vychladit.
Počet kousků: 12
Doba přípravy: 1 hodina
Orientační cena: 120 Kč