fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Škvarkové pagáčky

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 250 ml vlažného mléka, 2 velké lžíce tuhého sádla, 1 lžička cukru, ½ čerstvého droždí, 1 vajíčko, škvarky, kmín a hrubozrnná sůl na posypání, mléko na potření 

Mouky a sůl promícháme ve velké míse. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Ten nalijeme k mouce, přidáme vajíčko, sádlo a škvarky. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout asi hodinu. Vykynuté těsto rozválíme do tloušťky asi 1,5 cm a skleničkou vykrajujeme pagáčky. Ty necháme ještě asi půl hodiny kynout, poté je potřeme mlékem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Pečeme 20-25 minut na 200 °C.

Počet kousků: 15 – 20 (dle velikosti)
Doba přípravy: 90 minut
Orientační cena: 80,- Kč  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.