Salát s uzenou panenkou
1 ledový salát, 6–8 menších rajčat, 1 červená paprika, hrst najemno nasekaných kaparů, 3 vejce uvařená natvrdo, 250 g uzené panenky
Zálivka: 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, pepř, trocha studené vody
Ledový salát opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata i papriku nakrájíme, kapary nasekáme nadrobno. Vše ve velké míse promícháme. Vejce oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, uzenou panenku nakrájíme na tenké plátky a obojí rozložíme na porce salátu. Do hrnku dáme hořčici, med, olej, balzamikový ocet, sůl, pepř, trochu studené vody a vše pořádně prošleháme vidličkou. Salát přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
Počet porcí: 5–6
Doba přípravy: 20 minut