fbpx
Recepty od TuGuSaláty

Salát s uzenou panenkou

1 ledový salát, 6–8 menších rajčat, 1 červená paprika, hrst najemno nasekaných kaparů, 3 vejce uvařená natvrdo, 250 g uzené panenky
Zálivka: 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, pepř, trocha studené vody 

Ledový salát opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata i papriku nakrájíme, kapary nasekáme nadrobno. Vše ve velké míse promícháme. Vejce oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, uzenou panenku nakrájíme na tenké plátky a obojí rozložíme na porce salátu. Do hrnku dáme hořčici, med, olej, balzamikový ocet, sůl, pepř, trochu studené vody a vše pořádně prošleháme vidličkou. Salát přelijeme zálivkou a ihned podáváme.

Počet porcí: 5–6
Doba přípravy: 20 minut

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.