Bez masaRecepty od TuGu

Rýžové nudle se žampiony a řapíkatým celerem

2 mrkve, 1 petržel, 5 řapíků celeru, 5 jarních cibulek, středně velká miska žampionů, 200 g tofu, 5 lžic olivového oleje, 1 balení širších rýžových nudlí, šťáva z ½ citronu, sójová omáčka, ústřicová omáčka, sůl, pepř, hrst koriandru, hrst nesolených arašídů 

Mrkev, petržel, celer nakrájíme na tenké plátky, cibulku nakrájíme nadrobno, žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a tofu nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi rozpálíme olej a postupně orestujeme mrkev, petržel, řapíkatý celer, pak vmícháme žampiony, chvíli vše opékáme a pak přidáme i tofu. Zatím dle návodu uvaříme rýžové nudle. Slijeme je a vmícháme ke směsi. Přidáme citronovou šťávu, omáčky, sůl, pepř a vše promícháme. Nakonec před podáváním vmícháme najemno nasekaný koriandr a porce posypeme nasucho opraženými arašídy.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *