fbpx
Recepty od TuGuS masem

Rybí bramborové krokety

500 g rybích filetů, 1 cibule, 500 g uvařených brambor ve slupce, hladká mouka dle potřeby (4 – 6 lžic), 2 vejce, sůl, pepř, hrst nasekané petrželky, olej na smažení 

Rybí maso povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Necháme ho vychladnout a pak rozebereme na co nejmenší kousky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané a najemno nastrouhané brambory, mouku, vejce, sůl, pepř, petrželku a vše promícháme. Ze vzniklé hmoty tvoříme krokety. Ty smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji. Když jsou hotové, položíme je na papírový ubrousek nebo utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk. Podáváme je nejlépe se zeleninovým salátem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Orientační cena: 170 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.