Pavlova s ovocem
Korpus: 6 bílků + špetka soli, 250 g cukru krupice, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička jablečného octa
Dohotovení: 500 ml smetany 33 %, letní ovoce na ozdobu
Bílky se solí ušleháme na tuhý sníh. Postupně všleháme cukr, kukuřičný škrob a ocet. Směs naplníme do cukrářského sáčku s ozdobným koncem. Dva plechy vyložíme pečicím papírem a nastříkáme cca 8 ks Pavlovy. Pečeme je v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut, pak troubu ztlumíme na 120 °C a dosušujeme asi 1 hodinu. Smetanu ušleháme a pomocí cukrářského sáčku naneseme na vychladlé korpusy. Nakonec vše ozdobíme letním ovocem a lístky máty.
Počet kousků: 8
Doba přípravy: 2 hodiny