fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Pavlova s ovocem

Korpus: 6 bílků + špetka soli, 250 g cukru krupice, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička jablečného octa
Dohotovení: 500 ml smetany 33 %, letní ovoce na ozdobu

Bílky se solí ušleháme na tuhý sníh. Postupně všleháme cukr, kukuřičný škrob a ocet. Směs naplníme do cukrářského sáčku s ozdobným koncem. Dva plechy vyložíme pečicím papírem a nastříkáme cca 8 ks Pavlovy. Pečeme je v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut, pak troubu ztlumíme na 120 °C a dosušujeme asi 1 hodinu. Smetanu ušleháme a pomocí cukrářského sáčku naneseme na vychladlé korpusy. Nakonec vše ozdobíme letním ovocem a lístky máty.

Počet kousků: 8
Doba přípravy: 2 hodiny 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.