fbpx
Recepty od TuGuS masem

Panenka s kaštanovou náplní

500 g vepřové panenky, asi 15 předvařených kaštanů, 1 krajíček tmavého chleba, 1 lžíce másla, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sekaná šalvěje, trocha soli a pepře, 3 lžíce oleje 

Maso omyjeme, osušíme, podélně je nařízneme a připravíme si tak plát, který potom naklepeme. Jedlé kaštany a chleba rozmělníme na kousíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek, šalvěj, kaštany i chleba. Vše ochutíme solí a pepřem.  Směs rozložíme na plát masa, svineme do rolády a pevně svážeme režnou nití. Na rozpáleném oleji maso zprudka pečeme ze všech stran, vložíme do pekáčku a pečeme za občasného podlévání asi 40 minut. Několik celých lístků šalvěje zvlášť opečeme na másle a hotovou roládu jimi obložíme. Podáváme s pečenými brambory.

Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Orientační cena: 170 Kč 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.