fbpx
Bez masaRecepty od TuGu

Opečené škubánky s kapustičkami

1 kg brambor, sůl, 200 g hrubé mouky, sádlo na opečení, 400 g růžičkové kapusty, 150 g slaniny

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu scedíme tak, aby na dně hrnce zůstala hladina asi 1–2 cm. Brambory ihned rozšťoucháme a obrácenou stranou vařečky vytvoříme asi 8 dolíčků, které zasypeme hrubou moukou. Hrnec hned přiklopíme poklicí a necháme cca 8 minut propařit. Směs vymícháme vidličkou nebo šťouchadlem a rukama tvoříme malé silnější placky. Na pánvičce rozehřejeme sádlo a placky z obou stran opečeme dozlatova. Kapustičky očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 4 minuty, pak je slijeme, ihned ochladíme ve studené vodě, aby neztratily svěží barvu, a necháme okapat. V pánvi opečeme na malé kousky nakrájenou slaninu, přidáme kapustičky, promícháme a prohřejeme.

Počet porcí: 5–6
Doba přípravy: 50 minut
Orientační cena: 70 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.