Recepty od TuGuS masem

Moravský vrabec

500 g vepřového plecka, 500 g bůčku, 2 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, ½ lžičky drceného kmínu, 1 lžíce hladké mouky 

Všechno maso nakrájíme na stejně velké kostky asi 3×3 cm. Cibuli nakrájíme na proužky, stroužky česneku na tenké plátky. Vše vložíme do pekáčku, směs pořádně osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme. Podlijeme trochou vody a dáme péct při 180 °C asi 2 hodiny. Během pečení maso promícháváme, aby se opeklo stejnoměrně a dle potřeby podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se špenátem nebo s houskovým knedlíkem a se zelím.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 hodiny

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.