fbpx

Letní salát s jablkem

2 hlávkové saláty, 1 salátová okurka, 1 žlutá paprika, 2 hrsti sherry rajčátek, 1 svazek ředkviček, 2 jablka
Nálev: 3 lžíce olivového oleje, 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru, 2 lžíce octa, 1 – 2 lžičky krémžské hořčice, sůl, pepř

Zeleninu omyjeme, salátové listy natrháme na malé kousky. Okurku a papriku nakrájíme na malé kousky, rajčátka překrojíme na poloviny, ředkvičky nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do velké mísy a promícháme. Olivový olej prošleháme s moučkovým cukrem, octem, hořčicí solí a pepřem. K tomu přilijeme trochu studené vody a hotovým nálevem salát zakápneme dle chuti.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Orientační cena: 100 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.