fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kuřecí stehna na zeleném pepři a šalotkách

8 horních kuřecích stehen, sůl, pepř, 3 lžíce slunečnicového oleje, 6 šalotek, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 2 lžičky nakládaného zeleného pepře, 300 ml červeného vína 

Maso omyjeme, osušíme papírovými utěrkami, opepříme a osolíme. Pak stehna opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Rozložíme je do pekáčku a ve výpeku osmahneme na klínky nakrájené šalotky, stroužky česneku, přidáme bobkové listy a zelený pepř. Vše zalijeme vínem a za občasného míchání necháme zredukovat. Maso vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme ještě asi 30 minut. Hotové maso podáváme přelité omáčkou a s bramborovou kaší.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.