fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kuře se slaninou a vinnou omáčkou

100 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 2 lžičky provensálského koření, 8 kuřecích horních stehen i s kůží, 2 lžíce oleje, 4 šalotky, 120 ml bílého vína, 250 ml drůbežího vývaru, petrželka na ozdobu

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, vyjmeme je z tuku a dáme na dno pekáče. Do tuku vmícháme hladkou mouku, sůl, pepř, provensálské koření a ve směsi obalíme kuřecí stehna. Postupně je z obou stran opečeme dozlatova a rozložíme do pekáče. Do pánve přilijeme olivový olej a opečeme na klínky nakrájené šalotky. Přidáme víno, drůbeží vývar a necháme asi 10 minut redukovat. Pak vše podlijeme připravenou šťávou a za občasného podlití pečeme asi 50 minut. Hotové maso ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s bramborovou kaší nebo jen s čerstvým pečivem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Orientační cena: 280 Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.