Kuře na cibuli a kari
1 celé kuře, 1 lžíce koření garam masala, špetka chilli koření, 1 lžička kari koření, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje, 3 cibule, 1 chilli paprička, ½ lžičky římského kmínu, špetka sušeného zázvoru, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany, nať jarní cibulky na ozdobu
Kuře omyjeme a naporcujeme na 10–12 malých kousků. Přidáme koření garam masala, chilli, kari, sůl, 1 lžíci oleje, vše promícháme a necháme marinovat asi 1 hodinu. Ve velké pánvi rozpálíme zbylý olej a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme nadrobno pokrájenou chilli papričku, římský kmín, zázvor, na plátky pokrájený česnek a vše opékáme asi 5 minut. Pak vmícháme marinované maso, chvíli necháme zatáhnout, přilijeme asi 200–300 ml vody, přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a necháme dusit asi 1 hodinu. Pokud je maso měkké a jde dobře od kosti, vyjmeme ho a zbavíme kostí. Omáčku zahustíme moukou, povaříme asi 10 minut, pak vmícháme smetanu a vrátíme zpět kousky masa. Pokud je potřeba, omáčku dosolíme. Podáváme s rýží, ozdobené jarní cibulkou.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1,5 hodiny + marinování
Orientační cena: 180 Kč