fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Kulajda

½ hrnku sušených hub, 1 hrnek čerstvých lesních hub, 4 větší brambory, 4 hrnky zeleninového vývaru, sůl, kmín, 1 hrnek zakysané smetany, 3 lžíce hladké mouky, ocet na dochucení 

Sušené houby dáme do hrnku, zalijeme je vroucí vodou, zakryjeme talířkem a necháme chvíli stát. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidáme slité houby, sůl, kmín a vaříme asi 10 minut. Zatím rozmícháme zakysanou smetanu s moukou a za stálého míchání přidáme do polévky. Vaříme ještě asi 10 minut. Ke konci polévku dochutíme octem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 40,-Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.