fbpx
Recepty od TuGuS masem

Krůtí kousky s kurkumou s cukrovým hráškem

800 g krůtího prsa, hrubě mletý pepř, sůl, 4 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička kurkumy, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml drůbežího vývaru, 250 ml smetany, 2 hrsti cukrového hrášku 

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme ho s pepřem, solí a zprudka opečeme na oleji. V hrnci na másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme kurkumu, necháme rozvonět, pak zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Pak vlijeme smetanu, ochutíme solí, pepřem a nakonec přidáme pokrájený cukrový hrášek a měkké maso. Vše ještě povaříme asi 3–5 minut a podáváme s rýží.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.