fbpx
Recepty od TuGuS masem

Kachní prsa s dýňovým pyré a bramborovými noky

4 kachní prsa, sůl, pepř, 2 lžíce sádla, 70 ml portského vína, 1 lžíce tekutého medu
Dýňové pyré: 1 malá dýně Hokkaido, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, 1 stroužek česneku, chilli dle chuti, 2 balení bramborových noků 

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nařízneme ostrým nožem na kostičky tak, abychom neprořízli maso. Sůl a pepř vetřeme do kůže. Na sádle prsa zprudka opečeme, aby se vytvořila kůrčička, pak maso přendáme do pekáčku, podlijeme ho portským vínem a pečeme při 180° C asi 30 minut. Pak maso potřeme medem a rozložíme na něj oloupaný, na plátky nakrájený pomeranč. Pečeme ještě asi 15 minut a během celého pečení maso podléváme výpekem. Mezitím si připravíme dýňové pyré. Dýni nakrájíme na čtvrtky, vydlabeme semena a nakrájíme na menší kousky. Ty pečeme v troubě při 180 °C asi 40 minut. Když je dýně měkká, rozmixujeme ji s olejem na kaši a ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, drceným česnekem a chilli. Měkké maso podáváme s dýňovým pyré a uvařenými bramborovými noky.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Orientační cena: 320 Kč 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.