Recepty od TuGuS masem

Jehněčí hřbet s tymiánem a se špenátem

800 g jehněčí hřbet merino, sůl, pepř, čerstvý tymián, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sádla
Listový špenát: 300 g čerstvého listového špenátu, 1 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 3–4 lžíce smetany, sůl, pepř 

Maso omyjeme, osolíme, opepříme, posypeme lístečky čerstvého tymiánu, potřeme olejem a zprudka osmahneme ze všech stran na rozpálené pánvi. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce ho osmahneme a vše přemístíme do pekáčku. Přidáme sádlo, pekáček přikryjeme alobalem a dopékáme v troubě při 170 °C asi 15 minut. Vyndáme z trouby a zakryté alobalem necháme ještě asi 10 minut stát. Listy špenátu omyjeme, odstraníme tuhé řapíky, nakrájíme na kousky a osmahneme na másle. Vmícháme prolisovaný česnek, smetanu, necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.