Bez masaRecepty od TuGu

Jarní špagety s hráškovým pestem

300 g mraženého hrášku, sůl, 2–3 stroužky česneku, ½ svazku bazalky, několik lístků čerstvé máty, 1 hrst piniových oříšků, 80 ml olivového oleje, 2 lžičky citronové šťávy, 50 g nastrouhaného parmazánu + na posypání, pepř, 500 g špaget, třešňová rajčátka na ozdobu 

Hrášek krátce povaříme v osolené vodě. Slijeme ho a necháme mírně vychladnout. Pak ho vložíme do mixéru, přidáme oloupaný česnek, bazalku, mátové lístky, polovinu piniových oříšků, olivový olej, citronovou šťávu a vše rozmixujeme. Pak vmícháme parmazán a pepř. Špagety uvaříme dle návodu, scedíme je a scezenou vodu si ponecháme stranou. Špagety vložíme zpět do hrnce, promícháme je s pestem a trochou vody z vaření. Rozdělíme je na 4 porce, posypeme je sýrem a ozdobíme rajčátky, piniemi a zelenými lístky bazalky a máty.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.