Jarní špagety s hráškovým pestem
300 g mraženého hrášku, sůl, 2–3 stroužky česneku, ½ svazku bazalky, několik lístků čerstvé máty, 1 hrst piniových oříšků, 80 ml olivového oleje, 2 lžičky citronové šťávy, 50 g nastrouhaného parmazánu + na posypání, pepř, 500 g špaget, třešňová rajčátka na ozdobu
Hrášek krátce povaříme v osolené vodě. Slijeme ho a necháme mírně vychladnout. Pak ho vložíme do mixéru, přidáme oloupaný česnek, bazalku, mátové lístky, polovinu piniových oříšků, olivový olej, citronovou šťávu a vše rozmixujeme. Pak vmícháme parmazán a pepř. Špagety uvaříme dle návodu, scedíme je a scezenou vodu si ponecháme stranou. Špagety vložíme zpět do hrnce, promícháme je s pestem a trochou vody z vaření. Rozdělíme je na 4 porce, posypeme je sýrem a ozdobíme rajčátky, piniemi a zelenými lístky bazalky a máty.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut