fbpx
Recepty od TuGuSladké pečení

Jablková bábovka

3 vejce, 80 g másla, 130 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g nastrouhaných jablek, 50 ml smetany, tuk a mouka na vysypání formy, cukr moučka na pocukrování 

Bílky ušleháme zvlášť na tuhý sníh. Žloutky ušleháme s rozměklým máslem a oběma cukry do pěny. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva, nastrouhaná jablka, smetanu a vše zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 1 hodinu. Po vychladnutí bábovku opatrně vyklopíme a pocukrujeme.

Počet kousků: 14–16
Doba přípravy: 80 minut  

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.