Jablková bábovka
3 vejce, 80 g másla, 130 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g nastrouhaných jablek, 50 ml smetany, tuk a mouka na vysypání formy, cukr moučka na pocukrování
Bílky ušleháme zvlášť na tuhý sníh. Žloutky ušleháme s rozměklým máslem a oběma cukry do pěny. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva, nastrouhaná jablka, smetanu a vše zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 1 hodinu. Po vychladnutí bábovku opatrně vyklopíme a pocukrujeme.
Počet kousků: 14–16
Doba přípravy: 80 minut