fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Hovězí polévka s mletým masem

4 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 plechovka sterilovaných loupaných rajčat, 1 plechovka sterilované kukuřice, 1 l hovězího vývaru, sůl pepř, 2 jarní cibulky i s natí
Knedlíčky:300 g hovězího mletého masa, sůl, pepř, čerstvý koriandr, 2 lžíce oleje 

Nejprve si připravíme masové knedlíčky. Mleté maso promícháme se solí, pepřem a nadrobno posekaným koriandrem. Potřeme je olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut při 200 ° C. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek. Po chvilce přidáme loupaná rajčata, kukuřici, upečené masové kuličky, zalijeme vývarem a dusíme ještě asi 15 minut. Polévku dochutíme solí, pepřem a před podáváním vmícháme nakrájené jarní cibulky.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 90 Kč 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.