fbpx
Recepty od TuGuS masem

Hovězí guláš z trouby

4 lžíce sádla, 1 kg cibule, 1 kg hovězí kližky, ½ lžičky drceného kmínu, 2 lžíce sladké papriky, chilli koření dle chuti, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 1 rajské protlak, 1,5 l hovězího vývaru, 2–3 krajíčky staršího chleba na zahuštění 

V hrnci na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka ho opékáme. Maso pustí šťávu, kterou necháme za občasného míchání vyvařit. Pak přidáme drcený kmín, zaprášíme ho sladkou paprikou, ochutíme chilli kořením, solí a pepřem. Maso přendáme do pekáčku, přidáme rajský protlak, bobkové listy a hovězí vývar. Vše promícháme, pekáček zaklopíme a pečeme při 180 °­ C asi 3 hodiny. Asi ½ hodiny před dopečením nalámeme do guláše kousky staršího chleba, aby se zahustil. Podáváme s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut + pečení

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.