fbpx
Recepty od TuGuS masem

Hovězí guláš s kapary

4 lžíce sádla, 500 g cibule, 1,3 kg hovězí kližky, 2 lžíce sladké papriky, ½ lžičky, drceného kmínu, sůl, pepř, chilli dle chuti, 2 bobkové listy, hovězí vývar dle potřeby, 2 lžíce kaparů, 2 -3 krajíce staršího chleba na zahuštění 

V hrnci necháme rozpustit sádlo, na něm zpěníme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme maso nakrájené na kostky a chvíli za stálého míchání opékáme. Pak přidáme sladkou papriku, promícháme, necháme rozvonět, ale pozor, aby se nepřipálila. Směs podlijeme vývarem, přidáme drcený kmín, sůl, chilli koření, bobkové listy, kapary a za občasného promíchání necháme dusit asi 3 – 4 hodiny, dokud není maso úplně měkké. Ke konci přidáme na malé kousky nalámaný starší chleba, kterým guláš zahustíme.

Počet porcí: 5 – 6
Doba přípravy: 4 hodiny
Orientační cena: 320 Kč

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.