fbpx
Recepty od TuGuS masem

Filety ze pstruha a pyré z mladého hrášku

Pyré: 2 menší brambory, 450 g mladého hrášku, sůl, 200 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 50 ml smetany, výhonky hrachu na ozdobu, pepř, pár lístků čerstvé máty
Filety: 8 filetů ze pstruha, sůl, kmín, sušené bylinky na ryby, přepuštěné máslo na smažení, 1 – 2 biocitrony 

Nejprve připravíme hráškové pyré. Brambory oškrábeme, nakrájíme, přidáme hrášek, sůl, zeleninový vývar, případně dolijeme vodou a povaříme asi 20 minut. Pak slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme máslo, smetanu, pepř, lístky máty a vše rozmixujeme na pyré. Filety ryby omyjeme, osušíme, osolíme, okmínujeme, posypeme bylinkami a smažíme z obou stran na přepuštěném másle. Hotové ryby zakápneme citronovou šťávou a ozdobíme plátky citronu. Podáváme s hráškovým pyré, ozdobeným výhonky hrachu.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 380 Kč

 

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.