Bez masaRecepty od TuGu

Dýňové rizoto s ricottou a granátovým jablkem

Na dýňové pyré: ½ dýně hokaido, 5 stroužků česneku, 1 lžíce tekutého medu, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř, tymián a rozmarýn
Na rizoto: 1 menší cibule, 2 – 3 lžíce olivového oleje, 350 g rýže na rizoto, 1 l zeleninového vývaru, sůl, 1 kelímek ricotty, granátové jablko

Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni okrájíme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na menší kostky. Rozložíme je do pekáčku společně s česnekem, zakápneme medem, olivovým olejem, přidáme sůl a pepř a bylinky, vše promícháme a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Zatím připravíme rizoto. Ve větší pánvi necháme zesklovatět na oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Pak vmícháme rýži, chvíli za stálého míchání opékáme a pak přilijeme vývar a přidáme sůl. Rýži za občasného promíchání necháme vařit asi 20 minut. Měkkou dýni a česnek rozmixujeme na kaši a přidáme k hotové rýži. Vše promícháme. Rizoto ozdobíme ricottou a granátovým jablkem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Orientační cena: 150 Kč 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.