fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Drožďová polévka se zeleninou

2 lžíce másla, 1 kostka čerstvého droždí, 1 malá cibule, 1 sáček mražené polévkové zeleniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru, sůl, kmín, pažitka nebo petrželka na ozdobu 

V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, na to rozdrobíme droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Přidáme zeleninu, chvíli orestujeme, pak vše zaprášíme hladkou moukou a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, kmín a vaříme za občasného promíchání asi 15 minut. Před podáváním polévku ozdobíme petrželkou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 40 Kč

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.