Bez masaRecepty od TuGu

Domácí šišky s mákem

600 g brambor, 300 g hrubé mouky, ¼ lžičky soli, 1 celé vejce + 1 žloutek, 4 lžíce mletého máku, 4 lžíce moučkového cukru, rozpuštěné máslo na polití  

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je zcela vychladnout. Pak je oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, sůl, vejce i žloutek a vše zpracujeme na hladké těsto. To necháme v chladu ještě asi ½ hodiny odpočinout a pak z něj odebíráme malé kousky, které v dlaních vytvarujeme do kuličky a pak do válečku. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu a šišky v ní vaříme, než vyplavou na povrch ještě asi 2 – 3 minuty. Pak je scedíme, nandáme na talíře, posypeme mákem smíchaným s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1,5 hodiny 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.