fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Dezerty s medovým tvarohem a malinami

100 g ovesných kakaových sušenek, 30 g másla, 3 plátky želatiny, 100 ml mléka, 150 g mascarpone, 150 g polotučného tvarohu, 2 – 3 lžíce medu, 200 g mražených malin, 2 lžíce třtinového cukru, několik lístků máty na ozdobu 

Sušenky rozdrtíme, promícháme s rozpuštěným máslem a vzniklou hmotu vložíme do 4 skleniček. Upěchujeme a připravíme smetanovo-tvarohovou vrstvu. Želatinu zalijeme mlékem, chvíli necháme nabobtnat a pak zahříváme, aby se želatina rozpustila. Mascarpone prošleháme s tvarohem, medem a vmícháme želatinu. Připravenou směs rozdělíme do skleniček a necháme v chladu alespoň 2 hodiny ztuhnout. Maliny promícháme s třtinovým cukrem a za občasného míchání povaříme asi 10 minut. Směs necháme vychladnout a pak ji nalijeme na vršek pohárků. Ozdobíme mátovými lístky a vychlazené podáváme.  

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut + chlazení a tuhnutí
Orientační cena: 120Kč

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.