Čokoládový dort s malinovým želé
Korpus: 160 g hořké čokolády, 130 g másla pokojové teploty, 50 g cukru moučky, 6 vajec, 100 g cukru krupice, 130 g hladké mouky
Dokončení: 100 g malinové marmelády, 400 g malin, 2 lžíce cukru krupice, 4 plátky želatiny, poleva z tmavé čokolády, sušené maliny a květy na ozdobu
Nejprve rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem a zašleháme i lehce vychladlou čokoládu. Pak postupně zašleháme žloutky a mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr krupici. Vše zlehka promícháme. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, přeneseme těsto a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme korpus úplně vychladnout. Pak ho prokrojíme a spodní díl potřeme marmeládou. Maliny s cukrem povaříme asi 5 minut, vmícháme želatinu a když se rozpustí, želé nalijeme na spodní díl dortu. Přiklopíme vrchním dílem a necháme v chladu ztuhnout. Rozpustíme tmavou čokoládovou polevu a polijeme jí celý dort. Vršek ozdobíme sušenými malinami a květy.
Počet kousků: 12
Doba přípravy: 2 hodiny