Recepty od TuGuSladké pečení

Čokoládový dort s malinovým želé

Korpus: 160 g hořké čokolády, 130 g másla pokojové teploty, 50 g cukru moučky, 6 vajec, 100 g cukru krupice, 130 g hladké mouky
Dokončení: 100 g malinové marmelády, 400 g malin, 2 lžíce cukru krupice, 4 plátky želatiny, poleva z tmavé čokolády, sušené maliny a květy na ozdobu 

Nejprve rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem a zašleháme i lehce vychladlou čokoládu. Pak postupně zašleháme žloutky a mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr krupici. Vše zlehka promícháme. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, přeneseme těsto a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme korpus úplně vychladnout. Pak ho prokrojíme a spodní díl potřeme marmeládou. Maliny s cukrem povaříme asi 5 minut, vmícháme želatinu a když se rozpustí, želé nalijeme na spodní díl dortu. Přiklopíme vrchním dílem a necháme v chladu ztuhnout. Rozpustíme tmavou čokoládovou polevu a polijeme jí celý dort. Vršek ozdobíme sušenými malinami a květy.

Počet kousků: 12
Doba přípravy: 2 hodiny

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.