fbpx
PolévkyRecepty od TuGu

Cibulová polévka zapečená s toasty

6 cibulí, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 120 ml suchého bílého vína, 1,5 l hovězího vývaru, snítka tymiánu, sůl, pepř, špetka chilli, špetka, muškátového oříšku, 12 plátků bagety, 120 g strouhaného sýra 

Cibule oloupeme, rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké nudličky. Máslo s olejem rozpálíme v hrnci. Orestujeme cibule, zaprášíme je hladkou moukou a zalijeme je vínem a hovězím vývarem. Přidáme tymián, sůl, pepř a vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme chilli kořením a muškátovým oříškem. Plátky bagety nasucho opečeme v troubě, rozložíme je na jednotlivé porce polévky, posypeme je strouhaným sýrem a necháme asi 7 minut zapéct v troubě při 230 º C.

Počet porcí: 5-6
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena:  80 Kč

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.