Cibulová polévka zapečená s toasty
6 cibulí, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 120 ml suchého bílého vína, 1,5 l hovězího vývaru, snítka tymiánu, sůl, pepř, špetka chilli, špetka, muškátového oříšku, 12 plátků bagety, 120 g strouhaného sýra
Cibule oloupeme, rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké nudličky. Máslo s olejem rozpálíme v hrnci. Orestujeme cibule, zaprášíme je hladkou moukou a zalijeme je vínem a hovězím vývarem. Přidáme tymián, sůl, pepř a vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme chilli kořením a muškátovým oříškem. Plátky bagety nasucho opečeme v troubě, rozložíme je na jednotlivé porce polévky, posypeme je strouhaným sýrem a necháme asi 7 minut zapéct v troubě při 230 º C.
Počet porcí: 5-6
Doba přípravy: 40 minut
Orientační cena: 80 Kč