fbpx
Recepty od TuGuSaláty

Bulgurový salát s lososem

1 hrnek bulguru, 2 hrnky zeleninového vývaru, ½ hrnku sušených rajčat naložených v oleji, 1 hrst zelených oliv bez pecky, 1 hrst černých oliv bez pecky, 1 menší okurka, 2 hrsti cherry rajčat, ½ svazku petrželky, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce oleje + na potření lososa, sůl, pepř, 4 steaky chlazeného lososa 

Bulgur zalijeme vroucím vývarem, povaříme asi 2 minuty a zakryté necháme asi 20 minut odpočinout. Sušená rajčata, olivy, okurku, cherry rajčátka pokrájíme na malé kousky a vše promícháme s připraveným bulgurem. Přidáme nadrobno posekanou petrželku, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Rybu potřeme olejem ze všech stran a ogrilujeme. Pak ji osolíme a opepříme. Do misek rozdělíme bulgurový salát a na každou porci položíme grilovaný steak z lososa.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.