Bramborový salát s pošírovaným vejcem
600 g brambor, sůl, 100 g anglické slaniny, 1 červená cibule, 2 hrsti polníčku, 4 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce tekutého medu, pepř, 4 vejce, 1 lžíce octa
Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě, necháme chvilku vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Slaninu mezitím nakrájíme na malé kostičky a na suché pánvi opražíme. Přidáme k bramborám spolu s drobně nasekanou cibulí a polníčkem. V hrnku prošleháme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, med, pepř a salát promícháme se zálivkou. V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, vidličkou vytvoříme uprostřed vír a do něj rozklepneme postupně vejce. Povaříme je asi 4 minuty, opatrně vyndáme děrovanou naběračkou a položíme na porce salátu.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Orientační cena: 80 Kč