PolévkyRecepty od TuGu

Bramboračka z čerstvých hub

2 hrnky lesních hub, 3 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 5 brambor, 2 lžíce másla, 1 lžička kmínu, sůl, 3 stroužky česneku, 2–3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sušené majoránky, hrst čerstvé petrželky 

Nejprve očistíme a nakrájíme houby. Kořenovou zeleninu a brambory oškrábeme a vše nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu orestujeme ve větším hrnci na másle, přidáme kmín, sůl, prolisovaný česnek, vše zaprášíme moukou a zalijeme 1,5 l studené vody. Polévku přivedeme k varu, přidáme houby a za občasného promíchání vaříme asi 15–20 minut. Před koncem vaření vmícháme majoránku a petrželku.

Počet porcí: 6 – 8
Doba přípravy: 40 minut

 

 

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.