Bramboračka z čerstvých hub
2 hrnky lesních hub, 3 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 5 brambor, 2 lžíce másla, 1 lžička kmínu, sůl, 3 stroužky česneku, 2–3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sušené majoránky, hrst čerstvé petrželky
Nejprve očistíme a nakrájíme houby. Kořenovou zeleninu a brambory oškrábeme a vše nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu orestujeme ve větším hrnci na másle, přidáme kmín, sůl, prolisovaný česnek, vše zaprášíme moukou a zalijeme 1,5 l studené vody. Polévku přivedeme k varu, přidáme houby a za občasného promíchání vaříme asi 15–20 minut. Před koncem vaření vmícháme majoránku a petrželku.
Počet porcí: 6 – 8
Doba přípravy: 40 minut