fbpx
OstatníRecepty od TuGu

Batátové noky

500 g batátů, 1–2 lžíce olivového oleje, 1 ricotta, 3 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžičky soli, 2 hrnky hladké mouky + dle potřeby, kousek másla, 150 g anglické slaniny, 1–2 cibule, hrst čerstvých šalvějových lístků 

Batáty oškrábeme, nakrájíme na čtvrtiny, vložíme do pekáčku, potřeme olejem, zakryjeme alobalem a pečeme asi 30–40 minut, dokud nejsou úplně měkké. Necháme je vystydnout, pak je přesuneme do mísy, rozšťoucháme a přidáme ricottu, parmazán, sůl, hladkou mouku a vše zpracujeme rukama ve vláčné nelepivé těsto. Z něj tvoříme válečky silné asi 2 cm a z nich pak ostrým nožem odkrajujeme kousky silné opět cca 2 cm. Noky vaříme ve slané vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je vyjmeme pomocí síta, necháme odkapat a porce rozdělíme na talíře. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli a lístky šalvěje. Vše opékáme asi 10 minut. Noky se slaninovou směsí.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.