Salát s bulgurem, halloumi a broskví
1 hrnek celozrnného bulguru, 2 hrnky drůbežího (zeleninového) vývaru, 2 hrnky salátových lístků mix, 1 balení halloumi, 2 broskve, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce balzamikového octa, špetka chilli vloček, 3 lžíce slunečnicových a piniových semínek
Bulgur dáme do hrnce, zalijeme vroucím vývarem, přiklopíme pokličkou a takto necháme stát asi 20 minut. Pak bulgur necháme mírně prochladnout. Do mísy dáme salátové lístky a promícháme je s bulgurem. Halloumi a broskve nakrájíme na silnější plátky. Broskve osolíme, opepříme, obojí potřeme polovinou oleje a ogrilujeme. Zbylý olej prošleháme s octem, solí, pepřem a chilli vločkami. Semínka nasucho opražíme. Na salát s bulgurem rozložíme grilovaný sýr s broskvemi, vše zakápneme připravenou zálivkou a nakonec posypeme opraženými semínky.
Počet porcí: 2–3
Doba přípravy: 40 minut
