Recepty od TuGuSaláty

Salát s bulgurem, halloumi a broskví 

1 hrnek celozrnného bulguru, 2 hrnky drůbežího (zeleninového) vývaru, 2 hrnky salátových lístků mix, 1 balení halloumi, 2 broskve, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje, 3 lžíce balzamikového octa, špetka chilli vloček, 3 lžíce slunečnicových a piniových semínek 

Bulgur dáme do hrnce, zalijeme vroucím vývarem, přiklopíme pokličkou a takto necháme stát asi 20 minut. Pak bulgur necháme mírně prochladnout. Do mísy dáme salátové lístky a promícháme je s bulgurem. Halloumi a broskve nakrájíme na silnější plátky. Broskve osolíme, opepříme, obojí potřeme polovinou oleje a ogrilujeme. Zbylý olej prošleháme s octem, solí, pepřem a chilli vločkami. Semínka nasucho opražíme. Na salát s bulgurem rozložíme grilovaný sýr s broskvemi, vše zakápneme připravenou zálivkou a nakonec posypeme opraženými semínky.

Počet porcí: 2–3
Doba přípravy: 40 minut

 

Sdílejte tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nenech si ujít nové tipy na výlety! Přihlaš se k odběru novinek od TuGu a dostávej upozornění na nové články do e-mailové schránky.

Vaše údaje udržujeme v bezpečí a s nikým dalším je nesdílíme. Váš e-mail využijeme pouze k přihlášenému odběru novinek z webu Turistický gurmán.